Ficció d’uns ajuts a la jardineria

Ja he acabat. Estic finalment en silenci, amb l’habitació a les fosques, enlluernat per la brillantor del monitor. He enllestit el meu veredicte: sóc jurat de Ficcions, el premi literari per a joves estudiants, impulsat per Edicat, a través de la revista SecundèriaAlbert Lladó em va enredar ara fa dos anys per participar-hi, i encara hi sóc. Els ulls se’m tanquen i aviat em sorprendré a mi mateix amb un cop de cap, vençut per la son. El dia ha estat llarg, ple i ben aprofitat.

El matí i el migdia, fins a primera hora de la tarda, l’he dedicat en exclusiva a la presentació de les convocatòries d’ajuts per a la creació artística del CoNCA a Girona. Hem iniciat una tournée pel territori, aprofitant la complicitat i les seus dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, per explicar de primera mà i en contacte directe amb els creadors, les diferents fórmules d’ajut a què poden accedir. Avui hem engegat amb Girona. Després vindran Tortosa, Lleida, Tarragona, Vic i Barcelona.

He arribat just a temps per recollir els nens a l’escola (el dimarts és la única tarda de la setmana que aconsegueixo reservar per dedicar-los temps i ganes). Una estona de parc, i feina a casa: en unes jardineres encaixades a la terrassa hi hem plantat, d’una banda, petúnies i dàlies, i d’una altra, orenga, romaní, menta, julivert i alfàbrega. Hem quedat tots tres empastifats de terra i esquitxats d’aigua. Divertit.

Finalment, després de sopar, m’he tancat a l’estudi per rellegir amb calma les deu històries finalistes del premi Ficcions. Ja està. La meva petita contribució d’avui al futur literari del país. Demà més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: