Xerrant amb tècnics de joventut

Aquest migdia he participat en una sessió de treball amb un grup de tècnics (i un regidor!) de joventut de munipis del País Valencià. Eren a Barcelona per assistir a la jornada anual de polítiques de joventut de la Diputació de Barcelona i van demanar de tenir un trobada amb mi, per debatre sobre algun dels aspectes exposats al meu llibre Polítiques locals de joventut. Ens hem trobat a l’Espai Jove de Gràcia, un magnífic equipament juvenil de l’Ajuntament de Barcelona, i ens hi hem passat vora dues hores, xerrant animadament.

Tots ells formen part de JOVES.net, un consorci que gestiona una xarxa de recursos i participació juvenil integrada per 21 ajuntaments. Són un magnífic exemple de cooperació en la gestió de polítiques públiques i d’iniciativa tècnica. Compartir experiències amb ells, per tant, és sempre una bona manera d’aprendre, tot i que, en principi, era jo que els havia d’explicar coses. La trobada ha estat agradabilíssima, i hem constatat que saltant diferències d’escala I de circumstàncies, les problemàtiques de les polítiques de joventut valencianes són similars a les catalanes. Un exemple més de la necessitat de cooperar amb els veïns del sud, i una constatació més de la poca freqüència amb què ho fem.

Com a apunt final destaco que l’únic regidor de joventut que participava a la trobada és, de fet, un jove que ha recorregut tots els estadis d’actuació d’una bona política de joventut, de manera que en fou probablement un dels primers usuaris al seu municipi, va passar per tota mena de projectes associatius i de participació i ha culminat (de moment) el seu recorregut com a titular de la regidoria de joventut del seu poble. Un exemple perfecte de les virtuts de les polítiques de joventut, que impulsen i promouen els joves a ser actius i protagonistes en la gestió dels seus interessos i dels del conjunt de la comunitat. Llàstima que no recordo el nom de l’insigne jove regidor de joventut. Espero que algun dels assistents a la trobada llegeixi aquesta entrada i me’l recordi.

3 Comments

Add yours →

 1. És el regidor de Silla, Antoni Benaches. De res!

  M'agrada

 2. Per a mi va ser tot un plaer la trobada amb la gent de la Dipu i amb tú… i avui, dilluns, encara estic donant-li voltes al que ens contares: educació, acompanyament, promoció, procés, professionalisme, reivindicar-nos….
  GRÀCIES!

  Raül, des de QUART JOVE.
  P.D: el que parlava d’ Educar per a la participació

  M'agrada

 3. Ha estat tot un plaer raonar amb una de les poques persones que ha escrit seriosament de polítiques de joventut. Jo soc el tècnic de Silla, durant molts anys parlaba de que la participació era la pedra filosofal de les politiques de joventut i gràcies a la xarrada del passat divendres crec que he situat a la participació com a la metodologia o eina amb la que hem d’impregnar les polítiques de joventut.

  Recordar que la participació no ha de ser mai manipulació i per tant quan obtem per aquesta metodologia, tindren quasi sempre resultats no esperats, que hem de ser capaços de aceptar.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: