Entre gratacels i toris

En el país de la tecnologia per exel·lència ens ha estat gairebé impossible trobar fins ara un lloc i un moment amb connexió a internet per donar fe de la nostra visita a l’altra punta de món. Serà segurament perquè tothom està tan servit de  tecnologia a casa que no els cal ni entenen la necessitat de prestar serveis públics de connexió a la xarxa. El cas és que després de tres dies sencers a Tokyo hem aterrat a Kyoto, i dos ordinadors al servei dels clients en el nostre hotel ens permeten fer una brevíssima crònica.

Els impactes que assalten el  viatger novell al Japó són múltiples i sobtats, i no hi ha gaire temps per digerir-los. De moment podem assegurar que hem sobreviscut a la massificació del consumisme, que ens hem sentit fent un viatge virtual al  al món de Blade Runner, que hem menjat amb una qualitat exquisida tant asseguts als restaurants com en les parades del carrer, que hem circulat en tota mena de trens i que hem entrat en un món d’estètica futurista, aclaparats entre gratacels, pantalles gegants de video i llums de neó. En donarem detalls, però de moment reduïm l’ansietat i baixem el nivell de revolucions per acostar-nos al Japó tradicional, a Kyoto. A priori l’impacte que causen temples, cirerers florits, boscos i toris sembla menor, però no es poden fer promeses. Seguirem informant i sobrevivint al canvi.

Ah, per cert, no busqueu en aquest text accents ni apòstrofs. Prou feina he tingut per evitar en aquest ordinador els símbols de l’escriptura japonesa com per estar-me de detalls. Quan torni a Barcelona ja passaré el corrector (ja ho he fet). Seguiu connectats, que tornarem a donar noticies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: