Erra, Carreras, Mira… Crexells

annacarreras3001Des de la tradició, l’Ateneu torna a innovar. El premi Crexells de novel·la, el més antic dels que encara s’atorguen en català, serà aquest any per a l’obra que trïin els lectors de l’entitat. L’Ateneu ha demanat als membres del jurat que seleccionin no pas la millor novel·la publicada en català l’any 2008, sinó les tres millors novel·les. El 22 de juny l’Ateneu avançarà la revetlla de Sant Joan per celebrar la Festa dels Lectors, en la qual es farà públic quina de les tres novel·les ha estat més ben valorada i, per tant, votada, pels socis de l’entitat. Per a ella serà el Crexells 2009.

Aquest vespre, el secretari del jurat, Ramon Pla i Arxé, ha llegit l’acta de la deliberació final, en la qual es proclama que Desfent el nus del mocador, de Ramon Erra, Camisa de Foc, d’Anna Carreras (a la foto) i El professor d’història, de Joan Francesc Mira, són les tres millors novel·les publicades el 2008. Entre avui mateix i el 22 de juny, les tres obres tindran una segona campanya de promoció i difusió per gentilesa de l’Ateneu Barcelonès, que programarà una desena d’actes per explicar, debatre, reflexionar i comentar les tres novel·les, amb la intenció de promoure’n la lectura. Un web específic, dedicat a difondre les tres novel·les i a fomentar el debat dels lectors sobre elles, una exposició a l’entrada de carruatges del Palau Savassona amb informació sobre les obres, i diversos espais de tertulia habilitats a l’Ateneu per permetre als lletraferits contactar amb els autors, seran només algunes de les iniciatives de l’entitat per propiciar la transformació del Premi Crexells en un projecte de promoció de la lectura. Els lectors participaran de forma directíssima en la sort i l’èxit dels seus autors. Una nova aventura de l’Ateneu, que promet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: