La camorra a Pineda

foto_pietro_camorraTampoc no hem de perdre el nord, ara, però queda clar que la delinqüència en majúscules deu trobar entre nosaltres algun objectiu llaminer. Jo pensava que a Pineda no hi havia més gruix delictiu que el que poguessin oferir xorissos destralers, creixements urbanístics sospitosos però de dimensió més aviat esquifida i algun intent poc reeixit i d’estil matusser de desfalc financer. Però acabem de saber que ja som estació de pas (només de pas?) dels reis de la delinqüència organitzada. Avui ens diuen els mitjans que han detingut a la vila maresmenca un membre  de la Camorra Napolitana, amb una sentència de vint anys de presó per homicidi pendent d’execució.

Ei, poca broma. Això es posa seriós. Potser ja som escenari, sense saber-ho, de trames delictives d’abast internacional. Fa poc ens deia Roberto Saviano, l’autor amenaçat de Gomorra que l’Estat espanyol és objectiu i plataforma d’expansió de la màfia italiana des de fa molts anys. Doncs ja en tenim una mostra. Hi ha fil per estirar? És el Maresme espai abonat per a aquesta fauna?

Ni idea. A partir d’ara, però, quan passegem per Pineda mirarem de cua d’ull per veure si ens segueix algú d’aspecte sospitós. O potser ens inspirarem prou com per ambientar-hi una novel·la de trama tremenda i contingut barroc. O potser ens rifarem del periodista que ens explica una detenció a Pineda, com si haguéssim passat a ser el melic del món, i li haurem d’explicar que el temible deliqüent no feia altra cosa que passar per allí, de la forma més casual i anecdòtica de totes les possibles, amb destins més llustrosos. Al cap i a la fi, ja ens ho diu la història, que el Maresme és comarca de pas. Potser també per a la camorra. En tot cas, millor que passin de llarg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: