Defensa personal

Estic creuant Igualada en cotxe i entre semàfor i semàfor m’entretinc a repassar els comerços i edificis que trobo pel camí. I aturo la vista de sobte en la informació que es mostra en la façana d’un edifici en el qual hi ha l’accés d’un gimnàs privat. En un rètol vertical relacionen els diversos serveis que s’hi ofereix (musculació, aerobic, manteniment, sauna….), però damunt d’ell, en un tamany dues vegades més gros, hi veig una pancarta de format horitzontal en la qual s’hi anuncia, literalment, “defensa personal infantil”. Espectacular.

És aquesta una novetat pedagògica? Ara cal que ensenyem els nostres fills a defensar-se? O és, simplement, una manera de perfeccionar la tècnica de les tradicionals baralles escolars? No serà que es tracta de prevenir els menuts del bullying? Potser és que les colles de barri ara són més sofisticades i requereixen tècnica i fonament. I els pares d’avui, que sobreprotegeixen per sistema i norma, consideren que la part salvatge dels seus fills ha de ser adequadament cultivada, amb mínims de qualitat i dignitat, no fos cas que les baralles infantils no fossin prou civilitzades.

Classes de defensa personal infantil…. no m’ho puc creure. I si busquem un psicòleg per als pares que apunten els fills a tal atrocitat? O potser millor, i si demanem un certificat de sentit comú als adults abans que decideixin tenir fills?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: