El dream team de joventut

El 7 de març vinent tindrà lloc l’Asse1a-assemblea-gral-29-01-2005-3mblea General de Socis de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut. Fins a aquella data jo en seré el president, però a hores d’ara ja podem explicar que el relleu al capdavant de l’entitat l’assumirà Marta Bravo, una excel·lent professional que treballa a l’Ajuntament de Badalona i que encapçala la única candidatura que s’ha presentat a les eleccions. Tal com estableix la normativa fixada per l’entitat, el 7 de març els seus deu membres es convertiran automàticament en la nova junta de l’entitat.

 A més de Marta Bravo a la presidència, la nova junta comptarà amb Carles Viñas, investigador en joventut, que en serà el vicepresident, Núria Vallès, de l’Observatori Català de la Joventut, secretària, i Manolo Cortès, Tècnic Informador Juvenil de Martorell, tresorer. La junta comptarà, a més, amb sis vocals:  Emilia Corona, cap de Joventut de Lleida,  Beatriz García, tècnica de joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Mario Granados, director de projectes de l’empresa Iniciatives i Programes, Francesc Guirro, tècnic de joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Toni Martí, Cap de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i Mireia Mora, directora de Programes d’Acció Jove, de CCOO. Un equip impressionant.

Els quatre anys de la junta que he presidit han estat, de fet, els primers quatre anys de vida de l’entitat (a la foto hi podeu veure els que vam participar a l’assemblea constituent, a principis de 2005). Han sigut intensos justament perquè es tractava de construir una organització del no-res, i perquè el terreny que trepitgem els professionals d’aquest sector és tradicionalment relliscós, inestable i enganyós. Però s’han assolit pràcticament tots els objectius plantejats i avui podem dir que l’entitat està consolidada i amb bones perspectives de futur. De fet, el relleu de la junta és una mena de prova de tall; superar-la implica també culminar el procés de construcció de l’entitat. És per això que estic content; molt content.

Tots els que formaran la nova junta són amics. I bons professionals. I ara tenen l’oportunitat de contribuir a la millora de les condicions de treball del sector i, en general de les polítiques de joventut. De fet, tenen l’oportunitat de continuar fent-ho, perquè en cap cas no es tracta de gent acabada d’arribar. La trajectòria els avala i les perspectives de futur els projecten.

I voldria destacar molt especialment el paper de Marta Bravo, que ha decidit assumir la presidència. Compaginar treball i vida personal amb la vida associativa no sempre és fàcil. De fet, gairebé mai no ho és. I per això té un valor especial que s’hi hagi llançat. Ella emmiralla tota una generació de tècnics que han crescut professionalment durant els darrers anys, acompanyant processos importnats per al sector i desenvolupant les seves capacitats al mateix temps que es consolidaven alguna de les estructures que, si encara no són vitals per a les polítiques de joventut (legislació, formació, convenis, drets laborals, reconeixement professional), ben aviat hauran de ser-ho. La generació de tècnics de la que ella forma part són els que han d’agafar el relleu dels que ja fa una pila llarga d’anys que venim fent i dient coses al voltant de les polítiques de joventut. A ells els toca consolidar tot allò de bo que fins ara s’hagi pogut assolir i avançar en totes aquelles assignatures (no són poques) que continuen pendents. I la presència de Marta Bravo és una garantia que aquesta feina estarà ben feta. I afortunadament no està sola; l’equip que l’envolta i l’acompanya val el seu pes en or.

I per al que pugui fer falta, els que els hem precedit en aquesta aventura, continuem aquí, a la seva disposició, per al que faci falta. Que tingueu sort i molts encerts; l’èxit és a la vostra mà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: