Viure fa mal

Que Leonardo DiCaprio encapçali revel cartell d’una pel·lícula és per a mi altament dissuassori. No m’agrada, el trobo poc expressiu, tibat, limitat de registres i cofoi d’haver-se conegut. Però em deixo endur pels consells i vaig a veure Revolutonary Road, dirigida per Sam Mendes i amb la seva dona, Kate Winslet, fent de parella del noiet repelent. I l’endevino. En sortir del cinema torno a poder confiar en la capacitat humana de l’aprenentatge, i encara veig que DiCaprio podria arribar a ser un bon actor. I em quedo admirat de Kate Winslet, que broda una interpretació convincent, vigorosa, potent, sense esquerdes. I aixeco el llistó per a Sam Mendes, que tracta amb elegància un tema duríssim, que incideix amb precisió de cirurgià en els punts clau de la història i que deixa per terra els meus ànims durant unes quantes hores després de veure el film.

La pel·lícula ens explica que no calen grans desgràcies per arribar a ser desgraciat; que la vida és o hauria de ser alguna cosa més que una simple successió de petits fets sense importància, encadenats; que l’amor no sempre supera muntanyes; que un desenllaç trist és probablement el més freqüent dels desenllaços; que no hi ha bones respostes sense bones preguntes; que els somnis, somnis són; que les grans il·lusions haurien de poder-se concretar en objectius precisos, simples, clars, assimilables; que la felicitat no és una utopia però que dura un instant i que, per tant, cal repetir, repetir i repetir.

No és la millor pel·licula que he vist mai. Però probablement és la millor pel·lícula de les que tracta aquest tema o algun de similar. I sense cap mena de dubte és la millor pel·lícula del semprenen DiCaprio i de l’espaterrant Kate Winslet. Haurem de seguir de ben aprop Sam Mendes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: