I van nou

tripticcurs09Aquest vespre (dimecres) s’ha realitzat la sessió inaugural del curs d’especialització en polítiques locals de joventut que organitza l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques del Joventut (AcPpJ). És la novena edició (sis com a postgrau universitari des de l’Escola de Treball Social de la UB, i tres assumida directament des de l’AcPpJ) de l’oferta formativa més sòlida, estable i coherent per a professionals d’aquest sector. El curs compta amb l’aval dels principals agents que intervenen en el món de les polítiques de joventut, i prova d’això és que a l’acte hi han sigut presents Ramon Torrents, cap del gabinet del Secretari de Joventut de la Generalitat, Bartomeu (Tolo) Agudo, cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, i Elsa Blasco, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de molts anys de predicar en el desert, els que hem tingut alguna cosa a veure amb el ja llarg recorregut d’aquest curs estem ben contents. Al llarg de les sessions del curs explicarem, entre moltíssimes altres coses, que el text per a la futura Llei Catalana de Polítiques de Joventut ja fa la seva via al Parlament, que hi ha diverses ofertes simultànies de formació per a professionals, que s’ha generat un grup de treball integrat per la majoria d’agents que intervenen en les polítiques de joventut que intenta elaborar una proposta comuna, de mínims, sobre formació per a professionals,  i que a les nostres aules s’hi escenifiquen per fi espais de coordinació entre diferents administracions que no sempre han tingut una bona relació entre elles.

Ja fa un cert temps que anem dient que no és pas funció de l’AcPpJ gestionar la formació bàsica per als professionals del nostre sector, i que mantenim viu el nostre curs senzillament perquè no hi ha fins al moment una oferta clara que cobreixi les mancances i forats que pretén tapar la nostra proposta. Fem, per tant, una feina de suplència. I diem també des de fa temps que tan aviat com comprovem que l’administració garanteix l’existència d’un sistema suficent i adequat de formació per als professionals, regulat i formalitzat, ens retirarem per dedicar-nos en exclusiva a les tasques pròpies d’una organtizació professional. En el nostre cas, paradoxalment, la desaparició d’un projecte que, com aquest curs, ens ha costat tants esforços i batalles, seria una bona notícia. Seria un senyal inequívoc que les polítiques de joventut a Catalunya segueixen un camí adequat i correcte.

Entre la llei, les propostes formatives que han proliferat aquests darrers anys i aquest grup de treball per a la definició d’un model comú, comencem a albirar, per tant, un final proper per al nostre curs. Comencem a albirar bones notícies per al sector.

Avui, però, de moment, el curs per a professionals de joventut de l’AcPpJ ha començat a caminar en una nova edició que aspira, com a mínim, a rebre tan bones valoracions com les que va rebre ja l’any passat per part dels seus alumnes. De la feina ingent de coordinació i gestió del curs se n’ocupen tres professionals de bandera, que expressen el bo i el millor de les polítiques de joventut al nostre país: la Marta Ortoneda, la Marta Bravo i el Manolo Cortés. Ells són, ara, la nostra garantia.

Felicitem-nos, per tot plegat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: